Een fotoverzameling over buitenspelen in de woonomgeving

Buitenspelen: anderen ontmoeten

Leeftijdsgenoten, kleinere of grotere mensen
Met het kleiner worden van de gezinnen, ben je als kind vooral op 'buiten' aangewezen om anderen tegen te komen. Dit kunnen andere kinderen zijn, maar ook andere volwassenen. Jammer genoeg is er op straat niet meer zoveel te zien van het werk dat volwassenen doen. Maar af en toe zie je stratenmakers, grasmaaiers, een parkeerwachter of politie-agent.
Ook winkelcentra, metrostations of een snackbar zijn interessante verzamelplekken voor kinderen. Daar is altijd wel wat te zien of te beleven. In sommige oude buurten zie je nog wel eens kleine bedrijfjes, bijvoorbeeld een meubel- of fietsenmaker of een kleine garage of een bakker, die met lekker weer de deuren of poorten open hebben staan. Voor kinderen zijn dat in een buurt vaak herkenningspunten of ontmoetingsplekken.
Zien en gezien worden speelt een centrale rol in het buiten spelen van kinderen. Wie zijn er allemaal buiten? Samen met een hele groep plannen maken, verzinnen wat je kunt gaan doen, of lekker gewoon alleen met je vriend(innet)je. Anderen maken het buiten spelen aantrekkelijk!
Onderweg
Naar school of naar een vriendinnetje, boodschappen doen, de hond uitlaten. Kinderen zijn een groot gedeelte van de tijd, die ze buiten zijn, onderweg. Op de fiets of te voet; op de stoep of op de straat. Onderweg zijn, ergens naar toe gaan, is een doelbewuste bezigheid. Maar voor kinderen geldt tegelijkertijd dat er onderweg van alles te beleven en te zien valt. Je kunt onderweg ook anderen/onbekenden tegen komen.

Stichting SPEELRUIMTE heeft als doel: "... het bevorderen van de ontwikkelingsmogelijkheden van de jeugd door middel van ruimtelijke voorzieningen voor bewegen, spel en recreatie in de woonomgeving, ...". Alle informatie en foto's op deze website mogen worden gebruikt mits voldaan wordt aan de CC-Licentie zoals hier aangegeven.

Deze website is een initiatief van:
SPEELRUIMTE | Kenniscentrum buitenspelen
Kap.v.d.Coppellolaan 23
3818 KV AMERSFOORT
Tel.: 033 - 465 32 70