Een fotoverzameling over buitenspelen in de woonomgeving

Buitenspelen: fietsen

Fietsen leer je al doende
In Nederland heeft bijna elk kind een eigen fiets. Kinderen fietsen, gewoon als verkeersdeelnemers, net als andere fietsers op de weg of het fietspad. Maar daarnaast is de fiets een onuitputtelijke bron van spelmogelijkheden. Hard fietsen, behendigheid oefenen, poetsen en opknappen, er spullen mee vervoeren. Van zand in de achterbak van je driewieler tot je uitpuilende boekentas.
Kinderen op de fiets verdienen wat clementie van andere weggebruikers. Kinderen overzien nog niet alles in het verkeer en voor hen geldt nu eenmaal dat er buiten zoveel te beleven is.
Naast de straat moet er in een woon buurt eigenlijk ook veilige oefenruimte zijn voor de jonge fietsende kinderen. Een brede stoep, een pleintje of veldje, waar naar hartelust gecrosst en gedraaid kan worden, is vaak al voldoende.

Stichting SPEELRUIMTE heeft als doel: "... het bevorderen van de ontwikkelingsmogelijkheden van de jeugd door middel van ruimtelijke voorzieningen voor bewegen, spel en recreatie in de woonomgeving, ...". Alle informatie en foto's op deze website mogen worden gebruikt mits voldaan wordt aan de CC-Licentie zoals hier aangegeven.

Deze website is een initiatief van:
SPEELRUIMTE | Kenniscentrum buitenspelen
Kap.v.d.Coppellolaan 23
3818 KV AMERSFOORT
Tel.: 033 - 465 32 70